Dobozbetűk / 3D feliratok

Ez a fajta portálreklám megoldás is igen kedvelt megoldás az figyelem felkeltése érdekében. Lényege, hogy különálló betűket készítünk, amik készülhetnek nem világító és világító kivitelben is.

net1

A dobozbetűk lehetséges műszaki kivitelei:

1. Nem világító dobozbetűk

Alapanyaga általában vastag PVC hab anyag (Styrofoam). Ebből az anyagból számítógépes vezérlésű vágógép vágja ki a kívánt formájú betűket, illetve egyéb alakzatokat, az elkészült betűket ezután RAL színskála alapján kívánt színre festjük. A kivágott betűket a falra ragasztással rögzítjük. PVC habból általában 20-50mm vastagságban készítjük a dobozbetűket. Más alapanyagokból is lehet ilyen dobozbetűket készíteni, legelterjedtebb a habosított PVC (3-10mm), illetve különböző fa alapanyagok. Külső megvilágításként itt is alkalmazhatunk reflektorokat. Szintén elmondható, hogy kedvező ár-érték arányú reklám megoldás.

2. Világító dobozbetűk

A formázott világító doboz speciális fajtája. Itt a világító dobozt tulajdonképpen “betű formára” kell elkészíteni. A betűk alapformája számítógépes vezérlésű lézeres vágógép készíti el alumínium lemezből, ezután készül el a betű palástja ami a vastagságát adja majd. A betűk előlapja általában színezett plexi, nagyobb méret esetén feszített PVC fólia. A világító szerkezet a betű belsejében található, ez lehet nagyfeszültségű neoncső, vagy energiatakarékos LED is. A dobozbetű hátuljának nyitva hagyásával a fény hátra felé is kivilágít ezáltal egy indirekt kontúrt ad a betűknek, igen ízléses és igényes megoldás.

net2

net3